Ovog mubarek mjeseca ramazana pokrenuta je sedmična ćurs tribina muftije mostarskog dr. Salem-ef. Dedovića, koja se održava u Ćose Jahja-hodžinoj džamiji na Musali svake srijede, pola sahata prije podne namaza.

Na trećoj ćurs tribini muftija je, između ostalog, protumačio kur’anski ajet iz sure el-A'raf u kojem je Stvoritelj Svevišnji poručio: “Ti sa svakim - lijepo! I traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!”.

Muftija je podsjetio da je ramazan mjesec zajedništva i solidarnosti među muslimanima, te naglasio da ne bi trebalo biti razilaženja na projektima koji su za opće dobro i zajednički interes.

"Na tom tragu je osnovan Forum Bošnjaka Hercegovine da se kroz njega naši ljudi bave statusom našeg naroda, pitanjem ljudskih prava, sloboda, vjerskih prava i dostojanstva našeg naroda na području Mostara i na prostoru čitave Hercegovine. Islamska zajednica promoviše institucionalni okvir tumačenja islama koji je širok, otvoren i mirotvoran, što je vidljivo i na projektu Interkultunog centra 'Mevlana'", poručio je muftija.